# Depth Restriction Question

**URL:** https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661
**Category:** General Mineral Rights Discussion
**Created:** [January 29, 2022, 2:06am UTC](https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661 "2022-01-29T02:06:04Z")
**Posts on this page:** 4
**Page:** 1

<div class="post-metadata">

### Author: ![rtcroyalty](https://www.mineralrightsforum.com/user_avatar/www.mineralrightsforum.com/rtcroyalty/32/12547_2.png) [@rtcroyalty](https://www.mineralrightsforum.com/u/rtcroyalty)
#### Post date: [January 29, 2022, 2:06am UTC](https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661/1 "2022-01-29T02:06:05Z")

</div>

I have a small interest in Section 32, Block 76, PSL survey in Loving County. There was up until last year a vertical well (Lease FOREST) that had produced for a long time. My ownership has a depth restriction of around 6,500 feet.

May be a silly question, but I assume that any horizontal wells that come through this area, that are probably twice as deep as 6,500 feet, I would not be entitled to any of those minerals correct?

---

<div class="post-metadata">

### Author: ![Dusty1](https://www.mineralrightsforum.com/letter_avatar_proxy/v4/letter/d/7bcc69/32.png) [@Dusty1](https://www.mineralrightsforum.com/u/Dusty1)
#### Post date: [February 1, 2022, 4:03am UTC](https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661/2 "2022-02-01T04:03:40Z")

</div>

Considering all the horizontal wells that have been drilled in that section I understand why you are wondering.

You might have an attorney review the specific wording of your deed and to see if there is any ambiguity in the language, but if it clearly restricted your mineral interest to depths above 6,500 feet, and there was no time limit on that restriction, it looks like you wouldn’t be due anything from wells completed below that depth.

---

<div class="post-metadata">

### Author: ![P\_J\_Porter](https://www.mineralrightsforum.com/letter_avatar_proxy/v4/letter/p/f19dbf/32.png) [@P\_J\_Porter](https://www.mineralrightsforum.com/u/P_J_Porter)
#### Post date: [February 12, 2022, 6:05pm UTC](https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661/3 "2022-02-12T18:05:18Z")

</div>

Would that make the lower depths, Wolfcamp etc., available for lease?

---

<div class="post-metadata">

### Author: ![system](https://www.mineralrightsforum.com/uploads/db5755/original/3X/6/c/6c7c56608c843272ad6e3662ce9562a5956f173e.png) [@system](https://www.mineralrightsforum.com/u/system)
#### Post date: [April 29, 2022, 2:06am UTC](https://www.mineralrightsforum.com/t/depth-restriction-question/64661/4 "2022-04-29T02:06:51Z")

</div>

This topic was automatically closed after 90 days. New replies are no longer allowed.
